Webová stránka Resinexu používá cookies, které nám pomáhají poznat jaké produkty vás zajímají, abychom vám případně o nich mohli osobně poskytnout podrobnější informace. Pokračováním prohlížení webu Resinexu souhlasíte s naším používáním cookies. Zjistěte více o cookies a jak je spravovat

SURLYN™

Výrobce: Dow
Typ polymeru HPC

SURLYN™ ionomery se získávají částečnou neutralizací acidových kopolymerů za pomoci metalických solí. Jinými slovy NUCREL™ slouží jako prekurzor pro výrobu SURLYN™ ionomerů.

Všeobecné údaje

Zabudování těchto kationtů do struktury SURLYN™ přináší této produktové řadě řadu specifických a unikátních vlastností. Mezi ty nejdůležitější patří:

  • Výjimečná tuhost, čistota a lesk
  • Výjimečná odolnost vůči tukům, olejům a chemikáliím
  • Nízká teplota iniciace sváru
  • Široké zpracovatelské okno teploty sváru
  • Výjimečná tepelná tvarovatelnost
  • Výborná svařitelnost i v případě kontaminace sváru
  • Dobrá adheze k hliníkové fólii
  • Adheze k masu/bílkovinám
  • Vysoká smrštitelnost
  • Vysoká odolnost vůči protržení a odolnost vůči poškrábání

SURLYN™ ionomery jsou hojně využívány v široké řadě potravinových a industriálních aplikacích jako

  • Flow-wrap balení
  • Balení cereálií
  • Lékařské obaly
  • Balení masa
  • Vakuové balení typu skin (Vacuum skin packaging VSP)
  • Bariérové smršťovací sáčky (BSB)
  • Jednotkové balení typu skin i stretch

SURLYN™ ionomery jsou vhodné pro široké spektrum zpracovatelských metod

  • Vyfukování a lití filmů
  • Extruzní povlakování
  • Laminace

Nejpopulárnější SURLYN™ produkty jsou

  • SURLYN™ 1601 a SURLYN™ 1652 jako těsnící vrstva zajišťující přilnavost k masu, dobrou svařitelnost v případě kontaminace sváru, zlepšuje tvarovací vlastnosti a smršťování v aplikacích jako je HFFS, VSP, BSB, pro balení zpracovaného masa a sýrů a pro balení sypkých potravin jako např. cereálie.
  • SURLYN™ 1652 a/nebo SURLYN™ 1605 jako těsnící vrstva nanášená přímo na hliníkovou fólii, s bariérovými vlastnostmi, které chrání proti oleji, mastnotě a alkoholu, a také dobrou odolností proti poškrábání a oděru v sáčcích, obalech tyčinek, plechovkách na polévky, obalech na svačiny, instantní kávy, bramborových lupínků a farmaceutických baleních.
  • SURLYN™ 1705 a/nebo SURLYN™ 1857 pro adhezi nebo jako pojivo pro skleněné a keramické obaly používané v jogurtech, dezertech a pomazánkách.